Ja mam końcówkę F :evil:
[O1] awaryjne hamowanie ----> awaryjne światła ?
Zwiń
X
-
Witam, przetestowałem awaryjne hamowanie i tak, w sterowniku mam zaznaczone obydwie możliwości czyli mruganie migaczy i mruganie swiateł stop, w moim przypadku zaobserwowałem to iz migacze zapalają sie dopiero po tym jak auto sie zatrzyma i automatycznie wyłączają jak tylko sie ruszy, co do migania świateł stopu jakos tago niezauważyłem - wersja CAN Gateway 7N0 907 530 C. Moje pytanie jak to wygląda w waszym przypadku, czy jest możliwość modyfikowania ustawień ?Była F2 1.4 TDI 2009.
Komentarz
-
-
W Mincie MY09 CAXA rowniez tego nie ma, hamowalem na normalnej drodze, jezdzilem po torze i nic nie mryga, nie sprawdzalem tylko jak jest przy wlaczonym ESP, bo zawsze na Off jezdze.
A tak przy okazji da sie VCDS`em ustawic zeby przy odpalaniu auto esp przechodzilo od razu na off ???
Pozdrawiam
Komentarz
-
-
Powinny włączać się od razu, a nie po zatrzymaniu. Na pewno, bo kiedyś pomrugałem policjantom z radarem, jak wyskoczyłem na nich i nieco zbyt gwałtownie zareagowałem
Panowie, nie chodzi o palenie gum, tylko o sam moment reakcji. Wydaje mi się na logikę, że odpalenie dodatkowej sygnalizacji hamowania powinno wiązać się z faktem użycia układu MBA/HBA. A te uruchamiane są odpowiednio gwałtowną reakcją kierowcy - decyduje szybkość wciśnięcia hamulca.
M.666 4U
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez dp2Przejrzałem wątek bo w tytule było O1 a tu widzę że wszyscy z OII się wypowiadająO2FL: W stajni już tylko O2 FL BKD
Była O2: Antracytowy Żonkowóz 1,6 FSI
Była O1: Nastoletnia Oliwka ~140KM/325Nm
Komentarz
-
-
Zastanawiam się kiedy załączają się kierunkowskazy podczas hamowania
1) przy włączeniu abs
2) przy odpowiednim przeciążeniu
3) przy załączeniu asystenta hamowania
Najbardziej prawdopodobną opcją wydaje mi się odpowiedź nr 3. Z tego co pamiętam asystent hamowania montowany był seryjnie już w O1 jakoś od końca 2003 roku. Mam u siebie w S1 i staram się rozkminić na jakiej zasadzie to działa. Podczas hamowania z absem nie zauważyłem aby kierunki się załączyły. Szwagier w O2 mówił że kiedyś mu to zadziałało przy gwałtownym hamowaniu ale dopiero jak się już zatrzymał. Czy komuś z Was mrygały kierunki zanim jeszcze się zatrzymał?
Komentarz
-
Komentarz